Dokter voor een dag

Geplaatst op 11/03/2015

Daar stond je dan in je witte jas. Je was 11 jaar. Toch wel spannend om voor één dag dokter te zijn!  Je herinnert je het vak geneeskunde op de weekendschool vast nog wel! Op 1 maart kregen 15 alumni opnieuw de kans om dit vak te beleven. In het ziekenhuis (OLVG) in Amsterdam werden ze ontvangen door 3 artsen en Mehdjebien, een alumna die geneeskunde studeert. Zij hebben samen een geweldige masterclass samengesteld. Het thema van de dag: kindergeneeskunde en verloskunde. De les begon met een echo van een echte baby in de buik van een zwangere vrouw. Ze mochten allemaal vragen stellen, en natuurlijk kijken naar de beelden. Het hoofdje was snel gevonden, het kloppende hartje ook. Maar konden ze ook zien of het een jongen of een meisje zou worden? Een meisje, dat was overduidelijk te zien!

Een rondleiding door het ziekenhuis volgde. De spoedeisende hulp, de shock room, de beveiliging. Erg indrukwekkend allemaal. En daarna zelf aan de slag: gesprekstechnieken en echo maken van je eigen hart!
En natuurlijk veel praten over alle mogelijke vakgebieden in een ziekenhuis. Van dokter tot beveiliger, van verpleegkundige tot kok. Er is zoveel mogelijk!