Oud-leerlingen naar de Bijlmerbajes

Geplaatst op 04/03/2015

Mag je als burger een andere burger staande houden? Wat gebeurt er met een verdachte nadat-ie is gearresteerd? Wat is het verschil precies tussen een Huis van Bewaring en een gevangenis? En wat voor beroepen kom je daar allemaal tegen? Oud-leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam West, Zuidoost en Den Haag weten er nu alles van! 

"Interessant om te weten hoe het hele proces verloopt", vindt Naoual El Yazidi en Alicia Bijlhout zegt: "Ik heb nu een beeld van hoe het er uit ziet in de gevangenis en ik wist niet dat daar zo veel beroepen waren!"

Dinsdag 24 februari waren de alumni tijdens de Masterclass Gevangeniswezen op bezoek bij de politie en de penitentiare inrichting Over-Amstel, beter bekend als de Bijlmerbajes. De oud-leerlingen hebben het proces van aanhouding tot detentie meegemaakt, en pas maar op: ze weten nu ook hoe je in een paar seconden iemand in de handboeien moet slaan!    

 


Sumala is ook een certificaat rijker en zegt: "Nu heb ik pas echt een goed beeld van hoe het is  in de gevangenis!"