Masterclass Hacken

Geplaatst op 27/10/2014

Wat een super interessante masterclass Hacken was dat vandaag! Op de 44e etage waren 20 alumni vandaag op bezoek bij Deloitte in Rotterdam, om alles te leren over het verschil tussen white (goede) hackers en black (foute) hackers, het testen van de online veiligheid van bedrijven door middel van hacken, konden we live cyberaanvallen volgen, drones en google glass uitproberen en was er nog een prijs voor alumni die de speciale Deloitte quiz goed hadden ingevuld. En oh ja: de mensen bij Deloitte hebben drie jaar achter elkaar de prijs voor beste hackers ter wereld gewonnen! Leuk dat jullie er waren, alumni!    

Ervaring van alumnus Gulet Barre uit Tilburg:

Het was erg bijzonder dat we als 'jongeren' in de mooiste plekje van Deloitte uitleg kregen over het hacken. Het was leuk interessant. We zagen dingen die we niet in het dagelijkse leven zien zoals bijv. een drone, google glass & 3d printer maar liefs! Met als kerst op de taart leerden ze ons hacken! Het was best pittig maar na een tijdje begrepen de meeste het wel. Met als kerst op de taart kregen we een wekker mee. 

Wat ik kort ervan vond? 
Ik vond het een super dag ik vond het wel jammer dat het maar van 10.00 t/m 13.00 was en niet langer. Ik heb nu wel een andere beeld over hacken met name dat er niet alleen slechte hackers zijn maar ook een heleboel goede hackers! We kregen van iemand die rechten heeft gestudeerd met name wat WEL en wat NIET mag. En hij zei: ,, het is als het ware een deur je opent de deur, maar gaat NIET naar binnen zonder toestemming''