Intense Math Challenge

Geplaatst op 21/10/2014

Maar liefst 19 alumni en derdejaars leerlingen van de weekendschool deden vrijdag mee met de jaarlijke Intense Math Challenge bij IMC in Amsterdam. Een dag om te ontdekken waarom wiskunde voor sommige beroepen nou eigenlijk zo belangrijk is. Tijdens deze wiskunde wedstrijd werden individuele opdrachten gemaakt én werd er in groepjes samengewerkt om verhaalsommen op te lossen. De laatste opdracht waren Fast Math sommen. Deze sommen worden ook gemaakt door mensen die komen solliciteren bij IMC, dus daar konden we gelijk mee oefenen!

De rondleiding bij IMC was super tof. Vooral in de dealing room, waar een heleboel geld wordt verdiend, keken we ons ogen uit. Hier werken mensen wel op acht computerschermen tegelijk! 
Na de rondleiding was het tijd voor lekkere hapjes en voor de prijsuitreiking. Thomas Chen uit Den Haag was de aller beste van de dag en is de gelukkige winnaar geworden van de grote Intense Math Challenge beker!

Aan het einde van de middag heeft iedereen een goed gevulde IMC sporttas mee naar huis gekregen, met daarin een heleboel goodies en een bioscoopbon! Al met al een super geslaagde en gezellige middag en wie weet komen deze toppers later wel solliciteren, want wiskunde bij IMC is eigenlijk helemaal niet zo saai!