Masterclass MRI scan

Geplaatst op 15/10/2014

Alumni uit heel Nederland beleefden zaterdag een interessante dag bij de masterclass in het Donders Instituut in Nijmegen. Daar leerden ze van alles over de hersenen, van grappige feitjes over het geheugen tot serieuze zaken zoals spraakstoornissen. 

Sommige alumni wilden zelf ervaren hoe het is om in een MRI scan te liggen. Dat kon! 
Zij weten nu dat je héél stil moet kunnen liggen en niet bang moet zijn voor kleine ruimtes. Via een computerscherm in de scan voerden ze met een knoppenkastje een taak uit waarbij de hersenen snel beslissingen moeten maken. Ondertussen gaven de onderzoekers uitleg over de apparatuur en over het doel van het onderzoek met MRI scans. Tot slot werd een echt proefpersoon gescand voor een hersenmeting naar angst. De proefpersoon kreeg kleine stroomschokjes op haar vinger en de alumni zagen op het scherm buiten de magnetische scanruimte hoe de hersenen daarop reageerden. 

Wie weet worden de alumi zelf (over een paar jaar) ook proefpersoon, om nóg meer te weten te komen over deze bijzondere wetenschap.