Horizon was een groot feest!

Geplaatst op 12/09/2014

De IMC Weekendschool landelijke alumni- & partnerdag, Horizon, was een geweldig feest. Ruim 300 deelnemers lieten zien dat dit een netwerk is dat werkt. Voor veel oud-leerlingen leverde de dag waardevolle contacten op. Een stukje verder kijken dan je neus lang is, oftewel je horizon verbreden. Met Horizon heeft de weekendschool een evenement neergezet waar partners van de stichting en oud-leerlingen elkaar konden ontmoeten, leren kennen en samen aan de slag gaan.

Niemand minder dan Klokhuispresentator Maurice Lede praat het hele programma aan elkaar: "Je hebt twee dingen nodig om een droom uit te laten komen: wilskracht en mensen die je een kans geven." In een rap tempo komen diverse gastsprekers naar voren. Heleen van Hall, Dean of Campus van Nyenrode hoopt dat er ook alumni van de weekendschool naar de Nyenrode komen: "Het zou mooi zijn als een aantal van jullie straks ook hier door de poorten loopt als student."

Gigantisch netwerk

Oud-leerling Nachenthaly Francisco uit Tilburg spreekt haar zorg uit in een rondetafelgesprek met onder andere Prem Radhakishun en Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester. "Ik studeer nu aan de universiteit, maar ben nu al heel erg bang dat ik geen werk ga vinden." Bouwmeester reageert: "Je moet heel brutaal zijn, brutale mensen hebben de halve wereld. Iedereen wil je heel graag helpen, als je een beetje weet welke kant je op moet. Dus bel en ga op bezoek bij mensen die iets voor je kunnen betekenen en zorg dat je op plekken komt waar je meer kan leren. Wat de weekendschool heeft: een gigantisch netwerk. Gebruik dat, iedereen die je contact zal je helpen. Mijn allerbelangrijkste advies is: zet dat in!"

 

Kleine zeurpiet

Prem zou Prem niet zijn als hij de bal niet even eigenzinnig terugkaatst: "Je bent een kleine zeurpiet. Je kan denken als je van de universiteit komt, dat is ontzettend belangrijk. Heleen Terwijn, oprichtster van de weekendschool had ook niets, behalve een idee: ‘Ik ga op zondag een schooltje beginnen.' Denk aan Steve Jobs, die werd van de universiteit getrapt en begon later Apple."

 

Voice of Holland

Een geweldige ervaring voor zowel alle partners als de oud-leerlingen. Een dag waar ruim 300 deelnemers elkaar konden ontmoeten en leren kennen. Een programma boordevol leuke en leerzame activiteiten. De energie was voelbaar. De treffende woorden van The Voice Of Holland-ster Mitchell Brunings, zeggen eigenlijk precies waar het op staat: "Laat niemand je ooit zeggen dat je je passie niet moet naleven. Er zit altijd wel iemand in een rode stoel. Als je echt je best doet en er echt voor gaat, draait er altijd iemand voor je om."

 

Was jij ook aanwezig? Heb je foto's? Zet ze in de Future for Life groep op Facebook!