Alumnus Gulet loopt een dag stage bij de Rabobank

Geplaatst op 14/05/2014

Alumnus Gulet uit Tilburg zit in 4 HAVO en denkt te weten in welke richting hij wil gaan studeren: iets met economie, accountancy, want daar is hij goed in. Maar hoe weet je nou zeker dat het werk wat je met zulke studies kan doen, bij je past? Dat kon Gulet voor zichzelf uit gaan zoeken, hij mocht namelijk een dag meelopen bij de Rabobanak in Tilburg! Lees hier zijn verslag van deze leerzame dag.
Toen ik in de ochtend was aangekomen bij het Interpolis gebouw had ik geen idee dat het gebouw er zo mooi uit zou zien. Ik zit op de 4 havo en volgend jaar moet ik een vervolgopleiding kiezen. Ik had zo mijn twijfels over de studie Accountancy. Ik mocht van 10.00 tot 15.30 meelopen met Geert en Lambert. De eerste helft liep ik mee met Geert die liet me alles van Controlling zien en administratie en met de kerst op de taart mocht ik met iemand van "beleggen" mee kijken en legde me uit hoe je een zo gehete rapport moet samenstellen. Hij legde me ook uit wat nou die koersen betekenen en hoe ze in waarde kunnen verminderen. Alsof het niet genoeg was bracht Geert me ook naar de Rabobank van de Westermarkt en die van de spoorlaan. We bekeken hoe het verschil met de Rabobank nu en die van vijf jaar geleden. Dat er o.a. minder personeel nu werkt enz.
De tweede helft ging Lambert mij alles uitleggen welke kneepjes er allemaal zijn in de marketing en hoe een marketeer zijn creativiteit gebruikt en dat je het niet in een paar minuten hebt bedacht. Ik wist eerst niet veel van marketing af, maar het is me nu heel erg duidelijk geworden hoe een marketeer in zijn werk gaat. Dat je niet alleen door middel van diploma's marketeer wordt maar dat je ook creatief moet zijn dus dat betekent dat je geen twee linkerhanden moet hebben. We evalueerden met z'n allen wat ik ervan vond.
Mijn hoge verwachtingen hadden me niet teleurgesteld bovendien heb ik meer gedaan als wat ik verwacht had. Ik heb nu echt een beeld gehad van hoe een dood gewone werkdag eruit ziet. Ik ben er achter gekomen wat een accountant doet en heb een beeld gehad van hoe een marketeer denkt en hoe een belegger een rapport samenstelt voor zijn klanten ik weet nu ook meer over de wisselkoers en door welke effecten die voor mensen verlies of dividend oplevert. Ik heb nu echt mogen meemaken hoe het "werken" in deze beroepen in zijn werk gaat nu moet ik het weerspiegelen met de meeloopdagen van deze studies en dat moet ik de juiste keuze gaan maken. Kortom ik vond het een super dag!