Alumni in de bediening & de keuken tijdens Masterclass Horeca

Geplaatst op 07/05/2014

Op maandag 5 mei jl. vierde Nederland de vrijheid. Alumni uit Tilburg en Nijmegen kozen tijdens deze feestdag vrijwillig om te ‘werken': ze deden mee aan de Masterclass Horeca bij Café Karel in Tilburg.

Om 10.30 uur werden de alumni hartelijk ontvangen door bedrijfsleidster Maartje. In een aparte ruimte in het restaurant, kreeg het groepje allereerst een inleiding. Maartje vertelde wat er vandaag allemaal op het programma stond en vertelde de alumni over het werken binnen de horeca. Al snel werd duidelijk dat er werk aan de winkel was! In twee teams ‘team Fanta' en ‘team Sprite', deden de alumni verschillende opdrachten en workshops met Maartje. Zo maakten zij de lekkerste alcoholvrije cocktail, maakten ze Food Art met komkommer en speelden ze rollenspellen waarin Maartje een ontevreden gast speelde. Het was een nek aan nek race, de teams wisten allebei punten te scoren bij de verschillende onderdelen. Natuurlijk kon ook het lopen met een dienblad niet ontbreken. De alumni leerden hoe je een dienblad vast moet houden en waar je op moet letten als je ermee loopt. Natuurlijk werden de dienbladen al gauw vol gezet met gevulde bekers! De bekers waren van plastic, gevuld met water. Maar al waren het glazen geweest met heet water: dat had geen problemen opgeleverd. De alumni bleken natuurtalenten en liepen als echte serveersters door de ruimte zonder ook maar een keer iets om te laten vallen.

Na een lekkere lunch in de zon, verzorgd door Café Karel, was het tijd voor het ‘echte werk'. Team Fanta begon in de keuken, waar zij een rondleiding kregen en heerlijke koekjes bakten. Team Sprite startte in de bediening, waar zij meteen hard aan de slag konden. Het terras zat namelijk vol door het mooie weer. Ook special guest, locatiemanager van Tilburg, Chantal was te gast! Samen met een vriendin, een ambassadeur en een vrijwilliger van de weekendschool, genoten zij van hun broodjes en drinken dat verzorgd werd door de alumni. Na ruim drie kwartier wisselden de teams: Team Sprite ging de keuken in en Team Fanta bedienden de gasten op het terras. Al met al was het een super leuke, leerzame en gezellige dag. En guess what? Grote kans dat jij binnenkort geserveerd wordt door een van de alumni, ze zien een bijbaan in de horeca namelijk wel zitten!

 

 Bedankt Café Karel voor deze top Masterclass!