Voor de klas op de weekendschool!

Geplaatst op 16/04/2014

Oudleerlingen van IMC Weekendschool zijn goede begeleiders in de klas op zondag. Sterker nog, ze zijn de beste begeleiders die de Weekendschool zich kan wensen. Zij zijn tenslotte ervaringsdeskundigen. Zij weten hoe het is om op zondag naar de Weekendschool te komen en wat er van een begeleider wordt verwacht.

Toch is het goed om een middag bij elkaar te zitten, de oudleerlingen en Ilja (manager Future for Life Institute). Ze zijn bij elkaar voor de basistraining Alumni in de klas als begeleider. Samen maken ze een lijst van goede en van minder goede eigenschappen van een begeleider. "Een goede begeleider is duidelijk en consequent".  Aaij, daar zit meteen de moeilijkheid, wat hoe doe je dat zonder onaardig en ongeduldig te zijn? Dat oefenen de alumni met rollenspellen waarin ze in hun rol als begeleider stappen en terugkruipen in hun rol als leerling. Bij iedere ronde, groeien de alumni. Het gaat ze steeds beter af om ‘lastige' leerlingen, die erg overtuigend gespeeld werden, bij de les te houden.

De alumni van IMC Weekendschool waren al goede begeleiders in de klas maar na de training zijn het echt toppers!

Wil jij ook zo'n training? Stuur dan een mailtje naar de FFLcoördinator van jouw vestiging!