Naar de opera met FFL!

Geplaatst op 09/04/2014

Bij de Masterclass Opera kregen alumni van Future for Life de kans om zowel een kijkje te nemen achter de schermen van het Muziektheater (tegenwoordig Nationale Opera en Ballet geheten) als om een echte opera bij te wonen! Tijdens de rondleiding kwamen ze onder meer te weten hoeveel mensen er werken (rond de 400!), wat er allemaal aan techniek komt kijken bij een voorstelling en dat de pruiken van de zangers van echt mensenhaar wordt gemaakt!

Op vrijdag 21 maart brachten ze een bezoek aan de opera Lucia di Lammermoor. Samen met jongeren van Fidelio, onderdeel van de Vereniging Vrienden van De Nationale Opera, volgden ze een opera workshop, kregen ze in de VIP-ruimte een hapje en drankje aangeboden en hadden ze na de voorstelling een meet en greet met de sterren! Wat een bijzondere avond!

 

 ‘We kregen een rondleiding door het Muziektheater en kregen te zien hoe het podium werkte en dat er van verschillende vloeren gebuikt werd gemaakt.

Na deze workshop kregen we te horen dat ik naar een echte opera mocht gaan en ik was ontzettend blij. ... Het was een mooi en indrukwekkend stuk vooral toen het orkest niet speelde en Lucia haar natuurlijke stem liet horen!' (Wieraj)

 ‘Voordat we naar de opera  gingen kijken hadden we een workshop, waarin we creatief moesten denk en zingen! Dat vond ik echt geweldig en de anderen volgens mij ook :).

De opera was erg  indrukwekkend en de zangers waren fenomenaal!! Het volume dat uit hen kwam, was gewoon verbazingwekkend. Het was ook cool om na de opera nog de "speler/zangers" te ontmoeten. We hebben nog een foto gemaakt en ze waren eigenlijk heel cool, ze vonden het helemaal geen probleem om even een praatje met ons te maken. Het was al met al een heel bijzondere avond!'(Cadisha)