Ondertussen bij de Tilburgse JAR...

Geplaatst op 07/04/2014

Het is alweer lente. De tijd vliegt, zo ook bij de Tilburgse jongerenadviesraad. Inmiddels zijn we al op 2/3e, de jongeren hebben zes van de negen bijeenkomsten achter de rug. Tijdens deze bijeenkomsten zijn zij actief aan het onderzoeken, in opdracht van JOGG, hoe de ouders in de wijk Stokhasselt gestimuleerd kunnen worden om hun kinderen gezonder te laten leven. Dit omdat 1 op de 3 kinderen in deze wijk kampt met overgewicht. Zoals in eerdere FFL-nieuwsberichten te lezen was, kreeg de JAR dit schooljaar al bezoek van sprekers Bianca (health-coach) en Floor (ervaringsdeskundige overgewicht). Hoe gaat het nu met de JAR?

In februari heeft JAR-coach Renata ervoor gekozen om te stoppen met het coachen van de JAR . Gelukkig om een mooie reden: ze is zwanger. We bedanken haar voor haar fijne bijdrage, wensen haar veel geluk en hopen haar te zien op de eindpresentatie!

De JAR heeft tijdens de bijeenkomst in maart, de derde spreker ontvangen: Ester Rosmolen. Ester is zeker geen onbekende in de wijk, zij is namelijk al jaren gymdocent op basisschool De Lochtenbergh. Het was voor de JAR heel waardevol om een deskundige uit de wijk op bezoek te hebben. De JAR ging met Ester in gesprek over hoe zij overgewicht in de wijk ervaart. Ook was de JAR benieuwd hoe Ester denkt dat ouders gestimuleerd kunden worden om hun kind (nog) gezonder te laten leven. De JAR is blij met de bijdrage van Ester aan hun onderzoek en bedankt haar daarvoor!

Nu is het ‘echte werk' begonnen; de jongeren gaan op onderzoek uit in de wijk. Dit doen zij in nauwkeurig samengestelde teams, waarbij we samen hebben gekeken naar elkaars kwaliteiten en uitdagingen. Op deze manier zijn er drie topteams samen gesteld die zich ieder gaan richten op een onderdeel binnen de adviesvraag. Mag ik u voorstellen:
- Movingmakers (Chris, Bilal en Hajar), richten zich in hun onderzoek op beweging.
- Motivate Media (Abdellah, Maryem en Asena), richten zich in hun onderzoek op de invloed van (social) media.
- Eat for Change (Abdirahman, Faidatu en Gulet), richten zich op voiding.

 

Wordt vervolgd!