Gemeenteraadsverkiezingen? Heel belangrijk, vinden de Haagse alumni

Geplaatst op 06/03/2014

Hoe fleur je een druilerige, grijze zaterdagmiddag op? Men neme, een rode bus, rode ballonnen, bevlogen politici, swingende livemuziek en nieuwsgierige alumni van IMC Weekendschool.

Op zaterdagmiddag 1 maart kleurde het Paul Krugerplein in Den Haag rood. Leden en kandidaatsgemeenteraadsleden van de Partij van de Arbeid (PvdA) voerden campagne in de spannende strijd om de gemeenteraadsverkiezing op 19 maart. De alumni kijken hun ogen uit op het drukke plein en ze maken een praatje met verschillende leden van de PvdA. En omdat je daar best hongerig van wordt, is het de hoogste tijd voor een portie versgebakken poffertjes.

Daar waar alle andere bezoekers in de miezerige regen buiten moeten blijven staan, mogen de alumni de campagebus in. In de rode dubbeldecker, vertellen Lobke Zandstra (nummer vier op de kandidatenlijst),  Wimar Bolhuis (nummer zeven op de kandidatenlijst) en Niels Scheepbouwer (politiek inhoudelijk medewerker) over het voeren van campagne. Waarom is het voeren van een goede campagne zo belangrijk? De oud-leerlingen van de Weekendschool weten er inmiddels alles van. De nadruk van het verhaal van Lobke ligt  vooral bij de verschillen tussen de landelijke- en de gemeentepolitiek. Wat regelt de gemeente Den Haag en wat zijn de verantwoordelijkheden van de regering? De alumni van IMC Weekendschool leren van Lobke dat de gemeenteraad meer bepaalt dan ze in eerste instantie denken. Dat het belangrijk is om te gaan stemmen, daarvan zijn jongeren zich nog meer bewust.

Alhoewel het heel gezellig is in de campagnebus, is het toch tijd om snel weer naar buiten te gaan. Diederik Samsom (fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer) arriveert om zijn Haagse collega's te ondersteunen bij de campagne. De alumni luisteren met open mond naar zijn toespraak. En als klap op de vuurpijl geven ze hem een hand en gaan ze samen met hem op de foto. Een mooie afsluiting van een leerzame middag.