Bijzonder kijkje achter de schermen bij de opera!

Geplaatst op 06/03/2014

Een echt theater van binnen zien. Dat is natuurlijk al een unieke kans. Maar wat dacht je van een heuse rondleiding achter de schermen? Van het toneel tot de make up ruimte, van de techniek tot de decorbouwers. Een paar alumni kregen deze bijzondere kans. Ze leerden veel over hoe een opera gemaakt wordt. Wist je bijvoorbeeld dat ze de pruiken in de opera die de acteurs en actrices dragen van echt haar gemaakt zijn? En dat het wel een week kost om 1 pruik te maken? En dan hebben ze er soms wel 80 nodig! De deelnemers hebben geleerd hoe een opera gemaakt wordt. Maar nu is het natuurlijk eigenlijk tijd om een echte opera te zien. Die kans krijgen ze! Op vrijdag 21 maart mogen ze gratis naar de voorstelling van Lucia di Lammermoor. Als VIP gast! Dat belooft een bijzondere avond te worden.