Eerste editie IMC Weekendschool Openbare Gastles

Geplaatst op 18/02/2014

De IMC Weekendschoollessen zijn normaal alleen toegankelijk voor de leerlingen. Jammer, want veel mensen zouden graag zo'n les bijwonen. Om iedereen de gelegenheid te geven een les bij te wonen hebben we de IMC Weekendschool Openbare Gastles in het leven geroepen. Een gastles voor geïnteresseerden: van alumni tot partner, van medewerker tot gastdocent. Op maandag 3 februari was de eerste editie een feit. Ondernemer en medeoprichter van IMC Weekendschool Rob Defares was de eerste gast. Gesprekleidster journalist Liesbeth Staats, ook gastdocent bij IMC Weekendschool, leidde het gesprek in. ‘Doe wat je leuk vindt en goed kan, en doe dat nog net iets beter'. Het advies dat Defares de aanwezige gasten wilde meegeven. ‘Succes is when opportunity meets preparation'

In vogelvlucht nam Staats het publiek mee door het leven van Defares. Hoe hij niet zoals verwacht in de voetsporen van zijn vader trad, een arts. Zijn keuze voor het ondernemerschap. De lessen die hij leerde. ‘Natuurlijk zou ik dingen nu anders aanpakken. Maar ik was jong, en dan maak je fouten. Iedereen maakt fouten, die gaan jullie ook nog maken. En dat mag. Dan doe je het de volgende keer wel beter.' Het publiek kreeg de kans vragen te stellen. Over de weekendschool, ondernemen en sociale verantwoordelijkheid. ‘Zo ben ik opgevoed, je kijkt wie er naast je leven en of je daaraan iets kan bijdragen. Als een onderneming start dan is dat een nieuwe entiteit, deze entiteit, de onderneming heeft ook een verantwoordelijkheid naar de ander. Die zijn wij met de weekendschool gaan invullen'

De toekomst was een belangrijk thema tijdens de gastles. Ook het publiek dacht daarover mee. Oud-leerling Omerfaruk vertelde: ‘Ik ben nooit gestopt met de weekendschool. Ook al ga ik niet meer elke zondag, ben ik nog steeds verbonden. En als jullie er mee stoppen, ga ik er nog mee door!' Juist dit initiatief is belangrijk volgens Defares: ‘ Voor de toekomst is het belangrijk dat we niet naar de overheid kijken, maar zelf om ons heen kijken en initiatief nemen om bij te dragen aan de wereld waarin we leven. Als individu, maar juist ook als ondernemer. ‘

En Rob zijn plannen voor de toekomst? Hij gaat iets doen wat hij nooit eerder deed, en waar hij volgens alumna Büsra niet meer omheen kan: Hij wordt gastdocent op de weekendschool.

 

De IMC Weekendschool Openbare Gastles is een jaarlijks terugkerend evenement van IMC Weekendschool. Alumni, partners en andere geïnteresseerden krijgen de unieke kans een gastles te volgen over actuele thema´s en dilemma´s. Door middel van een vraaggesprek met een vooraanstaande gast komen de drijfveren en beslissende keuzes in het leven van een succesvol ondernemer, CEO, kunstenaar, wetenschapper of politicus naar voren.

 

Wil jij iemand uitnodigen voor volgend jaar? Stuur een mail met jouw wens naar FFL@weekendschool.nl