Masterclass geneeskunde in het OLVG

Geplaatst op 29/01/2014

Geneeskunde. Herinner jij je dat vak nog? De dokter voor de klas, in een witte jas vertelde spannende verhalen en leerde de weekendschoolleerlingen alles over het menselijk lichaam. Misschien had je toen al bedacht dat je later ook arts wilde worden. Of verpleegkundige.

Een aantal van deze alumni met interesse in het vak geneeskunde waren zondag te gast bij in het OLVG in Amsterdam voor een masterclass geneeskunde. Kinderarts Felix Kreier ontving samen met een collega oud-leerlingen uit heel Nederland in het ziekenhuis. En weet je wat nou echt bijzonder was? Zij waren niet de enige gastdocenten! Ook 3 oud-leerlingen gaven les. Mehdjebien Khan, Aysenur Mercimek en Hajar Aoulad studeren geneeskunde en gaven les in onder andere gesprekstechnieken, echo en ECG en bloeddruk opmeten.

Daarnaast kregen de deelnemers een exclusieve rondleiding door het ziekenhuis: van de eerste hulp tot de beveiliging, van de kinderafdeling tot de shockroom. Heel spannend. We bedanken de gastdocenten, Felix Kreier en het OLVG. Binnenkort zal ook een filmpje op de site verschijnen over de dag!