Spannende workshop netwerken

Geplaatst op 28/01/2014

Vrijdag 17 januari was een belangrijke dag voor de Haagse alumni van Future for Life. Zij leerden in een korte workshop hoe ze moeten netwerken. Hoe stap je op iemand af, hoe stel je je voor en hoe begin je een gesprek?

Goed kunnen netwerken is namelijk belangrijk. Een groot netwerk met interessante professionals opent deuren. En daarvan zijn de oudleerlingen van IMC Weekendschool zich maar al te goed bewust.

En daarom organiseerde Future for Life Den Haag naast de workshop netwerken, aansluitend ook een netwerkborrel. Een tiental bevlogen professionals uit diverse vakgebieden (o.a. een filmmaker, een jurist, een game-designer en een politicus) kwam om de jongeren te helpen bij hun eerste netwerkervaring. De kennis van de workshop kon dan meteen in praktijk gebracht worden. Er ontstonden ook nogeens nuttige contacten. Om het ijs te breken werd de netwerkborrel gestart met een rondje ‘speeddaten'. Maar daarna stapten de alumni, zelfverzekerd en gewapend met hun eigen visitekaartje, zelf op de gasten af.