Ervaringsdeskundige vertelt JAR: haar overwinnig van overgewicht

Geplaatst op 21/01/2014

Op donderdagavond 16 januari ontving de Tilburgse JAR de tweede spreker van dit schooljaar. Floor van Tuijn was als spreker te gast. Floor is ervaringsdeskundige overgewicht. Ze gaf een indrukwekkende en inspirerende presentatie over haar strijd met, en overwinnnig van, overgewicht. Op sommige momenten kon je een speld horen vallen, zo stil en aandachtig zat de groep te luisteren naar het verhaal van Floor. Het was echter niet heel de tijd stil, de jongeren hadden genoeg vragen. Hoe moeilijk is eigenlijk om je levensstijl zo te veranderen? Hoe vaak moet je sporten om op gewicht te blijven? En durf je nog wel eens een taartje of frietje te eten?

Op deze en vele andere vragen, hebben de jongeren antwoord gekregen. Met de informatie die ze tijdens deze bijeenkomst hebben opgestoken, is de JAR alweer een stapje verder gekomen in de weg naar hun advies voor het tegengaan van overgewicht bij kinderen in de wijk Stokhasselt. De JAR bedankt Floor, dat ze haar persoonlijke ervaringen wilde delen.