Alumni in Tilburg klaargestoomd als begeleider

Geplaatst op 13/01/2014

Afgelopen donderdag 9 januari begon een groep van acht Tilburgse alumni aan een goed voornemen voor 2014; als begeleider in de klas terugkomen op IMC Weekendschool. De alumni willen graag de huidige leerlingen van de weekendschool begeleiden, maar beseffen ook dat dit niet zo vanzelfsprekend is. Het is namelijk een groot verschil; als leerling in de klas zoals ze van 'vroeger' gewend zijn en nu als begeleider in de klas. De alumni volgden daarom de training 'alumni als begeleider in de klas'. Door onder andere rollenspellen (toneelstukjes)te spelen, kropen ze alvast in de huid van hun nieuwe rol als begeleider. De alumni ontdekten en leerden verschillende dingen. Zo beseften de alumni zich dat ze een voorbeeld zullen zijn voor de huidige leerlingen. Ook kunnen de alumni zelf aangeven bij welke vakken ze graag willen begeleiden. Ze kunnen dus een vak kiezen die ze zelf erg leuk vonden op de weekendschool, of juist een vak die ze nooit hebben gehad maar waar ze meer over willen weten. IMC Weekendschool Tilburg heeft veel zin om de getrainde alumni, als begeleider te ontvangen in de klas!

*De training 'alumni als begeleider' wordt gegeven vanuit het hoofdkantoor van IMC Weekendschool en kan op alle vestigingen worden gegeven. Vraag ernaar bij de FFL-co!*