JAR ontvangt healthcoach Bianca als eerste gastspreker

Geplaatst op 08/01/2014

Door de kerstvakantie is het inmiddels alweer drie weken geleden, maar JAR Tilburg wil graag hun ervaring van 19 december 2013 delen. Op deze datum vond de derde bijeenkomst plaats van de JAR, de adviesraad bestaande uit 13 alumni die advies gaan geven aan opdrachtgever JOGG (jongeren op gezond gewicht).

Het was een bijzondere bijeenkomst omdat vandaag de eerste gastspreker aanwezig was. Bianca Zwinkels, voedingsscoach en personal trainer, ging met de jongeren in gesprek over gezond eten en bewegen. Bianca wist goed waar ze het over had en bezorgde heel wat 'nee, is dat echt waar?!'-reacties bij de jongeren. Wist je bijvoorbeeld dat slecht/geen ontbijt het risico op overgewicht vergroot? Of dat 1 glas vruchtensap (van de supermarkt, niet vers) wel 5 suikerklontjes kan bevatten? Over onder andere deze schokkende feiten gingen de jongeren in gesprek (en discussie!) met Bianca. Zo hebben de jongeren veel waardevolle informatie verworven. Hier zullen ze zeker iets aan hebben in de weg naar het advies wat de jongeren aan JOGG, Gemeente Tilburg en WonenBreburg zullen geven over het tegengaan van overgewicht bij jongeren in de wijk Stokhasselt!