Presentatietraining voor de Alumniraad

Geplaatst op 25/11/2013

Breekt jou ook het zweet uit als je iets moet presenteren? Je bent niet de enige! Spreken in het openbaar (zoals het geven van een presentatie of een spreekbeurt) vinden veel mensen eng. In veel beroepen moet je toch presenteren en dan is het wel fijn als je weet hoe dat moet. Dan ben je ook veel minder zenuwachtig.

De leden van de Alumniraad hebben dit zelf ervaren bij een presentatietraining. In de Stadsschouwburg kregen ze deze training van Ijsbrekers trainingen, van twee mensen die in het theater werken. De training begon met een rondleiding door het donkere theater. Spannend! Ze mochten even kijken op de plekken voor de koning en de koningin en in de opslag waar de stoelen voor het koninklijk paar staan! Daarna moesten ze aan de slag. En dat was spannend! De omgeving in je opnemen, inspelen op je luisteraars en je stem goed gebruiken. Na 2 uur was iedereen zeker genoeg om een goede presentatie te houden voor een publiek. Nu zijn de leden helemaal klaar om de weekendschool te vertegenwoordigen. Applaus!