Naar het theater met FFL

Geplaatst op 21/11/2013

Maandagavond 18 november was het zover! 5 alumni van Zuidoost, Sarfaraz, Celine, Alicia, Ati en Jacqueline gingen naar de Stadsschouwburg in Amsterdam samen met juf Tati, de FFl coördinator ZO in een volle zaal met heel veel jongeren!
We hebben daar de geweldige voorstelling Mogadishu gezien van toneelgroep de Utrechtse Spelen. Veel van de spelers waren jongen en leken zo te zijn weggelopen van de schoolpleinen die jullie ook allemaal kennen.

De voorstelling duurde twee uur maar was zo spannend en meeslepend dat de tijd voorbij vloog! Het thema greep je naar de keel: Een docente wil voorkomen dat haar zwarte leerling van school wordt gestuurd, nadat hij haar in een gevecht met een andere leerling op de grond heeft gesmeten. Om zichzelf te redden, besluit de jongen haar te beschuldigen van racisme en dwingt hij zijn vrienden om een valse verklaring af te leggen. Een gewaagd onderwerp! Uiteindelijk bleek iedereen slachtoffer van deze situatie, en bleek de zelfmoord van de moeder van de jongen de achterliggende oorzaak voor zijn gedrag. Mooi om te zien hoe racisme en persoonlijke problemen hand in hand gaan.

De voorstelling leek levens echt: razendsnel volgden de scenes elkaar op en wisselden ernstige dialogen af met humoristische en fysieke groepsscènes. De multiculturele groep jonge acteurs waren snel, stoer en mooi. Met maffe handshakes, originele moves en slang zetten ze de straatcultuur prachtig neer.

We hebben echt genoten van deze voorstelling! Fijn is dat de Stadsschouwburg een fikse korting geeft op de kaartjes die normaal heel duur zijn. 20 januari gaan we naar ISH een hele toffe dansgroep die een brug slaat tussen klassieke kunstvormen en disciplines uit de straatcultuur. Check hier hun website en schrijf je snel in, want dit mag je niet missen en we hebben maar 10 kaartjes!