My Deloittious Day

Geplaatst op 11/11/2013

My Deloittious Day

 

Vrijdag 25 oktober 2013 heb ik deelgenomen aan een Inhouse Day bij Deloitte in Rotterdam. Ik kan iedereen uiteraard gaan vervelen met mijn dagindeling, maar ik denk dat niemand zit te wachten op een gedetailleerde weergave van mijn trage ochtend. Voor degene die het echter wel interesseert, ik had een heerlijke kom muesli op als ontbijt en mijn trein had voor een keer geen vertraging!

 

De Inhouse Day begon in de middag met een informatieve presentatie over Deloitte. We kregen de kans om allerlei informatie over Deloitte op te slaan zoals het feit dat Deloitte maar liefst 4847 werknemers heeft in Nederland alleen al! Ook weet ik nu dat er Deloitte vestigingen zijn over maar liefst 150 landen. Uiteraard hebben we ook te horen gekregen wat Deloitte nou werkelijk doet en ik kan toegeven dat de professionele naam zijn reputatie absoluut waarmaakt. Niet alleen was het gebouw van 45 verdiepingen schoon, maar alles in het gebouw oogde ook professionaliteit, inclusief de werknemers.

Met de kennis dat Deloitte aan Financiële dienstverlening doet, gingen we op pad door het gebouw. Op naar de 14de, 18de, 24ste en terug naar de 45ste verdieping, maar niet zonder een indrukwekkend model van een mini camera die we heel de dag mee mochten nemen. Van de geschoten beelden wordt nog een filmpje gemaakt, waar we allemaal naar uitkijken.

 

Allereerst gingen we langs de accountant Wessel, die ons vertelde dat Accounting absoluut niet hetzelfde is als boekhouding. Accountants controleren namelijk het werk van de boekhouders. Weer wat geleerd! Vervolgens gingen we op weg naar Marco; hij werkt op de grafische afdeling van Deloitte. Hij vertelde ons over het doel van Deloitte om altijd One Step Ahead te zijn en hij kreeg het maar liefst voor elkaar om een foto van me te schieten waar ik blij mee was. Dat is absoluut geen makkelijke taak, maar het ging hem heel gemakkelijk af, dat getuigt absoluut van ervaring!

Toen kregen we de kans om Daan te ontmoeten. Daan werkt op de afdeling Tax, wat te maken heeft met de fiscale (alles wat te maken heeft met de belastingdienst) kant van Deloitte. Daan heeft indruk gemaakt met verschillende Cases, waarin hij het concept van verscheidende afdelingen in Deloitte perfect naar voren bracht.

Een van de leukste dingen die we mochten doen vond plaats aan het einde van de dag; we mochten namelijk gaan brainstormen met Berdien; zij betrok ons bij het personeelsblad van Deloitte. We kregen de mogelijkheid om een ware Deloitter te helpen en die kans hebben we vanzelfsprekend met beide handen aangepakt.

De dag werd afgesloten met een quiz, die werd verzorgd door de gastdocenten die ons ook de Deloitte 101 gaven; Anne Marie en Richa. Rishi verblufte iedereen met zijn verzamelde kennis van Deloitte en nam dan ook de prijs mee naar huis.

Al met al vond ik de dag bij Deloitte zeer leerzaam en wellicht zien ze me wel eens terug als een collega!

 

Nachenthaly