Gezonde start van de JAR in Tilburg

Geplaatst op 04/11/2013

Afgelopen donderdagavond 31 oktober, vond de eerste bijeenkomst van de jongerenadviesraad Tilburg (JAR) van dit schooljaar plaats. Dertien enthousiaste alumni zijn, na een spannende selectieronde, met veel enthousiasme begonnen aan hun nieuwe bijbaan. Het komende schooljaar gaan zij advies geven aan Gemeente Tilburg, Wonen Breburg en natuurlijk de opdrachtgever. Dit jaar is de opdrachtgever JOGG; Jongeren Op Gezond Gewicht. JOGG zet zich in voor een gezonde omgeving en een gezonde jeugd. In Stokhasselt, de wijk in Tilburg waar de JAR actief is, heeft maar liefst 1 op de 3 kinderen overgewicht. Hoog tijd om hier iets aan te doen! Ad Vandijck, werkzaam voor JOGG, ging tijdens de eerste bijeenkomst van de JAR met de alumni in gesprek over het probleem overgewicht bij jongeren in de wijk. Na een goede brainstorm in de groep, zijn de alumni tot een interessante adviesvraag gekomen. Deze adviesvraag ligt nu nog even bij JOGG en de Gemeente, die binnenkort zullen overleggen of de JAR officieel aan de slag kan gaan met deze vraag. Nieuwsgierig hoe de adviesvraag precies luidt? Houd de FFL-site in de gaten want... Wordt vervolgd!