Een Kunstkans

Geplaatst op 10/10/2013

Op zondag 22 september 2013 heeft Heleen Terwijn de opening van de expostie van beeldend kunstenares Helen Frik geopend in Bilthoven, bij Utrecht. Enige tijd voordat deze opening zou plaats vinden benaderde Heleen mij met de vraag/het verzoek om te checken of er mogelijk oudleerlingen van IMC Weekendschool Utrecht tijd, zin en interesse hadden om bij de opening aanwezig te zijn. Heleen noemde dit ‘een kunstkans'.

Direct moest ik denken aan twee oudleerlingen, de zusjes Maniran. Nashita zat in mijn klas, klas 5 en ik weet van haar dat zij graag en goed tekent, creatief is en heel nieuwsgierig is naar nieuwe dingen in het leven. Haar zusje Amani zat in klas 6 bij juf Marieke, en ook zij is heel nieuwsgierig naar nieuwe dingen en erg creatief. Vader en moeder Maniran zijn trouwe weekendschool liefhebbers en erg betrokken bij hun kinderen en de weekendschool.

De opening was om 15:00 uur in het gemeentehuis van Bilthoven en de familie Maniran was uiteraard aanwezig, alsook de moeder van Heleen.

Reactie van de familie:

"We hebben afgelopen zondag genoten van de expositie en de verschillende werken van Helen Frik van dichtbij kunnen observeren. Vooral de introductie van Heleen heeft ons onbewust door de expositie heen geleidt door onbevangen naar werken te kijken. Hierdoor was het ook leuker voor ons om andere dingen te ontdekken dan wat misschien de bedoeling van de artiest was."

Een geslaagde opening en inderdaad een kunstkans! Wie weet zit er een mooie samenwerking in met Helen Frik voor het vak Beeldende Kunst van de 2e jaars leerlingen in Utrecht. Nashita en Amani hebben al aangegeven graag te komen begeleiden bij dit vak!

 

Diane Petronilia, jaarco FFL Utrecht