Op reis op een zeilschip

Geplaatst op 01/10/2013

De laatste keer dat ik een boot heb bewonderd was tijdens de Sail in 2010. Maar niet de boot maakte toen de meeste indruk op mij, wel de spectaculaire vuurwerkshow daarna. Toen ik eenmaal met mijn backpack de Clipper Stad op stapte keek ik mijn ogen uit. Ik vond het schip prachtig. Overal bruin glimmend hout. Binnen twee dagen was ik mijn eigen wereld even vergeten. Dit schip was nu mijn wereld. In teams van 15 jongeren zeilden we. Zeilen is hard werken. Om 4.00 s'ochtends ontbijten op een schommelend schip. En daarna naar het dek om aan het werk te gaan. Samen schoonmaken, zeilen ophalen of juist los maken. En touwen, heel veel touwen. Touwen waar we maar aan blijven trekken. Ik klim in de mast en kom met trillende benen weer naar beneden. En als ik weer een groep dolfijnen voorbij zie gaan weet ik dat ik deze reis niet snel zal vergeten. 

Door Samantha

 

Lijkt het jou ook leuk om mee te varen op zo'n zelschip, dolfijnen te zien, en in de mast te klimmen? Hou dan deze site in de gaten, want misschien vaar jij volgende zomer dan wel mee!