Begeleiders FFL Summercamp vertellen hoe het was!

Geplaatst op 20/08/2013

Het eerste Future for Life Summercamp is een feit. Maandag 12 augustus tot vrijdag 16 augustus hebben 13 oud leerlingen genoten op een boerderij in Bodegraven. Het was een volle week met een nog voller programma. Onze doel was om de deelnemers vakken aan te bieden die een vervolg waren op wat ze op de IMC Weekendschool al hebben geleerd. Ook wel weekendschool "Next Level" door ons genoemd.  Verschillende gastdocenten hebben samen met de deelnemers hier hard aan gewerkt.

Maandag gaf TV presentator en multi media talent Richard Simons een workshop interviewen geven. Door echt door te vragen kwamen de deelnemers al snel achter dingen die ze misschien niet zo snel hadden durven vragen. Daarna snel de keuken in om met FFL coördinator Areana Hortensius een echte kookworkshop te volgen. De dag eindigde dan ook met een heerlijk Italiaans gerecht waarvan iedereen smulde.

Dinsdagstond in het teken van Politiek. ProDemos kwam langs en gaf een workshop over maatschappelijke onderwerpen. Alumna Jacqueline Tevreden gaf een workshop debatteren. Deelnemers merkten dat het best moeilijk is om je mening te geven. De krachtpatsers hadden al eerder bewezen op de raden dag dat ze een behoorlijk indruk kunnen achter laten op alumni. Ook nu weer werd het soms best persoonlijk. De groep was na die dag hechter geworden!

Op woensdag stond een bezoek aan het Museum Boerhaave gepland. Alumna Maryam leidde een pittige quiz met het anatomisch theater als decor. De opgedane kennis werd vervolgens op de proef gesteld tijdens een rondleiding in het museum.‘ s avonds kregen we bezoek van Marjon Weijman, Robert Rodenburg en 11 trainees van IMC. Alumna Mehdjiebien Khan had voor die avond een geweldige speurtocht in elkaar gezet. Wat wisten de deelnemers al veel over het menselijk lichaam! En wat konden ze goed acteren met de EHBO cursus!

Donderdag was het de beurt aan gastdocenten Inge de Lange en Charlie Huizer om de deelnemers te testen op hun gevoel voor fashion en sieraden. Van moodboard tot ontwerp met als finale een echte modeshow. Beide gastdocenten waren zeer onder de indruk van de concentratie waarmee de jonge ontwerpers de gehele dag aan hun creatie hadden gewerkt.

Wat een bijzondere week was het! Het afscheid op vrijdag was dan ook emotioneel, ook voor de begeleiders. Wij waren al maanden geleden waren begonnen met het organiseren van het eerste FFL Summercamp! Nieuwe vriendschappen zijn ontstaan en er werd al gevraagd of er volgend jaar weer een summercamp word georganseerd.

We bedanken hierbij het hele summercamp team wat zo hard heeft gewerkt aan dit mooie project. Ilja Beudel en Areana Hortensius hebben ons achter de schermen enorm gesteund en geholpen in al het voorbereidend werk. Onze grote dank hiervoor. Ook de trainees van IMC waren onmisbaar voor deze week.

Bedankt allemaal en misschien tot volgend jaar!!

Vriendelijke groet

Aziza Ismail en Pieter Jan Kuhne