Masterclass recht Rotterdam

Geplaatst op 18/07/2013

 

Op vrijdagmiddag 5 juli volgen negen Rotterdamse oud-leerlingen een masterclass Recht bij advocatenkantoor Ploum Lodder Princen. De alumni verdiepen zich die middag in een strafzaak over belediging op social media. Voor aanvang van de masterclass hebben de medewerkers van PLP zich verdiept in de mediawijsheid van de deelnemers. Is het account van de jongeren op facebook beveiligd? Enkele jongeren zijn zichtbaar verrast over de hoeveelheid informatie en foto's die zij zelf openbaar maken op internet.

Onder begeleiding van de advocaten bereiden de jongeren het requisitoir van de officier van justitie of het pleidooi van de advocaat voor. Het onderwerp van de casus is actueel voor de jongeren en zij komen dan ook met goed doordachte en creatieve voorstellen, zowel voor strafvervolging als ter verdediging van de verdachte.

 

Het hoogtepunt van de middag is de zitting in een oefenrechtbank. De alumni spelen in toga tijdens de rechtzaak de rol van officier van justitie of van advocaat ervaren zo dat het gaat om concentratie en goede argumenten! Een spannende afsluiting van een leerzame middag!