Gezocht: begeleider zomerweek!

Geplaatst op 28/03/2013

 

Alumni Vacature teamlid leiding Pilot Zomerweek FFL 2013

 

De Future For Life Zomerweek is een zomerkamp waarin het motivatie gerichte onderwijs van IMC Weekendschool wordt voortgezet, voor en door weekendschoolalumni. De alumni 20+ vormen het leidingsteam, onder begeleiding van weekendschool medewerkers. Het alumnileiding team doet tijdens de voorbereidingen en de uitvoering van de zomerweek ervaring op met organiseren en leiding geven. Zij zetten zich in om er voor de jongere alumni een boeiende, gezellige week van te maken. Door dit te doen vormen zij voor de jongere alumni een rolmodel. Zij laten aan hen zien hoe waardevol het is om je in te zetten voor anderen.

 

FFL Zomerweek wordt in de zomer van 2013 voor het eerst georganiseerd. Het is een pilot project. We zijn op zoek naar zes tot acht alumni van IMC Weekendschool van 18 jaar en ouder als leden van het alumni leiding team.

 

De zomerweek zelf vindt plaats van 12- 18 augustus 2013 op een locatie in Nederland. In( bv) een kampeerboerderij komen ongeveer 25 deelnemers,  6 -8 stafleden bij elkaar, en 2 coördinatoren van IMC Weekendschool.

Als lid van het alumni- leidingsteam organiseer  je de FFL zomerweek onder supervisie van twee weekendschool medewerkers. Tijdens een trainingsweekend  (juni) leer je vaardigheden voor het begeleiden van een groep jongeren (leiderschap, interventies groepsdynamiek), en ga je aan de slag om het  programma van de zomerweek vorm te geven en te organiseren.

Tijdens de zomerweek ben je samen met de weekendschool medewerkers  verantwoordelijk voor de goede sfeer tijdens en het veilige verloop van de Zomerweek.

 

Wat bieden we jou?

* Ervaring in werken in een hecht team

* Ervaring met leiding geven en jongerenbegeleiding

* ervaring opdoen in event management en organisatie

 

Wat verwachten we van jou?

* Ervaring/ affiniteit met het organiseren van kampen

* Affiniteit met begeleiden van jongeren in de leeftijd van 13-18 jaar

* Teamplayers mentaliteit

* Communicatie vaardigheid (verbaal & online), zelfstandigheid, enthousiasme, oog voor detail

* Groot verantwoordelijkheidsgevoel

* Betrouwbaarheid

* Ervaring/ affiniteit met gebruik sociale media

* Evaluatie van het project

 

Verantwoordelijk voor:

*Goede en veilige sfeer in de groep waarborgen

*vertegenwoordiger van IMC Weekendschool

*Goede communicatie onderhouden met alumni, ouders, collega's en partners

 

Periode:

Vanaf 1 mei 2013 ong. 2 uur per week, trainingsweekend (juni), en 7 dagen zomerweek (augustus).

 

Reactie voor 15 april 2013 ter attentie van Ilja Beudel, Manager Future for Life.

Ilja.beudel@weekendschool.nl