IMC Weekendschool bestaat 15 jaar!

Geplaatst op 16/01/2013

 

Afgelopen zondag, 13 januari is het 15 jarig jubileum groots gevierd op alle negen IMC Weekendschool vestigingen in Nederland. Het was een groot feest voor alle leerlingen, oud-leerlingen, gastdocenten en partners van de weekendschool. Op veel plekken waren oud-leerlingen bij de feestelijkheden. De vestigingsraden hebben soms zelfs geholpen met de organisatie, en er waren op sommige plaatsen workshops voor oud-leerlingen.

Op de negen IMC Weekendscholen hebben minister van OCW Jet Bussemaker, Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, Tilburgse burgemeester Peter Noordanus, Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen, de Amsterdamse wethouder Pieter Hilhorst en stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer inspirerende gastlessen gegeven aan de leerlingen, de kinderen aanmoedigend toegesproken en alle toekomstwensen die de leerlingen op de schoolborden hadden geschreven onthuld.

Op 25 mei vieren we het jubileum nog een keer. In Amsterdam, samen met mensen uit het netwerk van de weekendschool en oud-leerlingen. Hou deze site in de gaten als je daarbij wil zijn!

Benieuwd naar hoe het feest was zondag? De weekendschool was ook op tv. Hier kan je het terugkijken: 

In het Jeugdjournaal

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1319254

 In het NOS 20:00 journaal

http://nos.nl/uitzendingen/6667-nos-journaal-2000.html