'Mijn vuur' winnaar schrijfwedstrijd

Geplaatst op 19/12/2012

 

De 16-jarige Merugia uit Tilburg heeft de derde editie van jongerenschrijfwedstrijd De Nieuwe Pen gewonnen. Met haar korte verhaal won zij een laptop. ‘De vorige twee keer dat ik meedeed werd ik derde, ik kan het nog niet geloven,' aldus doorzetter Merugia na de uitreiking in het Lloyd Hotel te Amsterdam.

De Nieuwe Pen wil jongeren tussen de 14 en 25 jaar stimuleren om zich met behulp van professionele coaches nog beter en creatiever te uiten in het Nederlands. Drie schrijfcoaches hebben de deelnemers intensief begeleid met workshops en e-coaching. Vervolgens beoordeelde een vakjury de korte verhalen. De jury bestond dit jaar uit schrijfster Jowi Schmitz, schrijver Maurits de Bruijn, en boekhandelaar Lotte Douze. 

Floor Buschenhenke was zo onder de indruk van Meugia's capaciteiten dat ze haar heeft uitgenodigd om volgend jaar zitting te nemen in de jury. Een heel mooi aanbod, dat Merugia graag aannam. Voorlopig kan ze in ieder geval genoeg oefenen met schrijven: ‘ Ik ben zo blij! Nu hoef ik ook niet meer op die oude slome computer te werken en kan ik mijn volgende verhaal op de laptop schrijven! Dat wordt een heerlijke kerstvakantie!' 

En niet alleen Merugia gaat een fijne kerstvakantie tegemoet: Alle deelnemers gingen naar huis met een stapeltje boeken, gesponsord door de uitgeverijen van de verschillende schrijvers.

Ben je benieuwd naar de juryleden en schrijfcoaches? Kijk dan snel op hun websites:

Maurits de Bruijn , Floor Buschenhenke en Jowi Schmitz