ING medewerkers en alumni ontmoeten elkaar

Geplaatst op 19/12/2012

 

Donderdag 13 december was de dag dat ING en FFL direct samenwerkten. Op twee locaties in Amsterdam vonden 2 activiteiten plaats voor alumni van de weekendschool i.s.m. met ING.

 In Amsterdam Zuidoost was de eerste FFL internationaal bijeenkomst in het ING gebouw op het Bijlmerplein. Oud-leerlingen kregen informatie over de internationale projecten die FFL aanbiedt aan oud-leerlingen. De deelnemers hadden ook een Meet & Greet met buitenlandse medewerkers van ING. Ze konden hen van alles vragen: wat misten ze van hun thuisland? En wat vonden ze raar aan Nederlanders? En vond hun partner het niet erg om steeds op reis te zijn?

 Aan de andere kant van Amsterdam troffen Alumni en ING medewerkers elkaar in het EYE  in Amsterdam Noord.  ING, medesponsor van het programma The One Minutes, Modern Times, had 4 kaarten gereserveerd voor FFL. Het Thema van het programma was Faster/ Slower . De 30 1-minuut filmpjes zijn samengesteld door Cinema Zuid en zijn gemaakt door verschillende kunstenaars of komen uit de archieven van Beeld en Geluid. Menno: ‘ Ik begreep niet alle filmpjes, maar sommige waren echt beelden die ik nog nooit had gezien, zoals die enorme autoschroothoop op een berg. Heel vreemd, maar het bestaat dus echt!'

De avond werd afgesloten met de premiere van de razende film " Premuim Rush', een supersnelle actiefilm over een fietskoerier in Manhattan. Mohamed:‘ Gaaf, hoe ze de tijd en de snelheid in beeld hebben gebracht" Na afloop hebben de oud-leerlingen nog wat gedronken met de samenstellers van het programma in het prachtige Eye.