Land in zicht!

Geplaatst op 15/11/2012

 

Midden in de nacht kijken naar de sterren, de zee afspeuren naar andere schepen en spelletjes spelen met de bemanning. Klinkt als een spannend avontuur, toch? Vier alumni kregen in de herfstvakantie de kans om mee te varen op een echt containerschip. Rederij Wagenborg zorgde dat zij op het schip de Slingeborg naar Zweden konden varen.

 Een geweldige kans om zoiets een keer mee te maken. Zo vonden ook de oud-leerlingen: Cassey en Omerfaruk vonden het een leuke en leerzame ervaring. Cassey was zelfs liever wat langer aan boord gebleven om met die goede kok te koken! Deze reis heeft Tarnim op goede ideeën gebracht over een carrière in de scheepvaart. Zamira vond de bemanning heel aardig en regelde alles goed. Al was de eerste dag aan boord niet zo heel geslaagd: sommigen werden zeeziek.

 De alumni hebben veel geleerd tijdens deze bijzondere masterclass. Over het in- en uitladen van de containers en koken met de kok voor de hele bemanning. En ze hebben geleerd dat op een schip alles anders heet: een keuken heet geen keuken, en een kamer geen kamer. Lijkt jou het ook leuk om een keer mee te varen op een schip? Hou dan deze site in de gaten.

Oh, en vergeet niet alvast deze woorden te leren voor je aan boord stapt:

 

Kombuis          =         Keuken

 

Hut                  =         Kamer

 

Kooi                =          Bed

 

Brug                =          Plaats waar het schip bestuurd wordt