Patat en politiek in Brussel

Geplaatst op 08/11/2012

Woensdag 7 november was een lange, maar leuke en leerzame dag voor een groep oud-leerlingen. Vanaf 05.30 uur waren kleine groepjes alumni onderweg uit het hele land. Op weg naar een bus die ze op zou pikken in Amsterdam, Utrecht of Breda. De bus bracht ze naar Brussel, waar ze op uitnodiging van D66 het Europees Parlement mochten bezoeken.

Tijdens een wandeling door de stad genoten de alumni en hun begeleiders van de Grote Markt, Manneke Pis, en uiteraard een echte zak Vlaamse Friet. Maar de friet was natuurlijk niet de reden van hun bezoek aan Brussel. In het Europees Parlement ontving Yvonne Doorduyn de groep. Ze vertelde over haar werk als persvoorlichter van de D66 fractie. Daarna volgde er ook nog een lezing over de geschiedenis van het Europees Parlement. Daarbij waren er vooral veel vragen over de toetreding van nieuwe lidstaten en de steun aan landen als Griekenland.

Alumni en begeleiders eindigden de dag in een gezellig restaurant achter de Grote Markt. Met, inderdaad... Vlaamse frieten!

D66, bedankt voor deze fantastische dag!