Alumni lopen stage bij Achmea

Geplaatst op 06/11/2012

Alumni Guillaume en Raichely van de vestiging Tilburg hebben stage gelopen bij sponsor Achmea. Ze vertellen zelf over hun ervaringen:

Guillaume

Afgelopen woensdag mocht ik voor de 2e keer naar het Interpolis gebouw. Maar deze keer om een dag mee te lopen. Ik ging daar heen zonder te weten wat mij te wachten stond. Na een kort begin gesprek ging ik met mijn 'coach' Rene Traaienaren mee. Die heeft mij uitgelegd hoe Achmea in elkaar zit en wat ze daar nou eigenlijk doen. Vervolgens heeft hij verteld dat hij een eigen applicatie heeft ontworpen en dat ze die ook echt gaan ontwikkelen. Toen vertelde hij mijn opdracht van die dag, ik moest mijn eigen applicatie maken. In het begin wist ik niet hoe ik hieraan moest beginnen want iedereen kan gebuik maken van de apps maar er zelf een maken is een ander verhaal. Dus ik ging informatie opzoeken. En na de pauze begon ik meteen er aan te werken. Toen ik eenmaal bezig was kon ik niet meer stoppen. Ik vond het een zwaar interessant project. Met een paar vraagjes tussendoor kwam ik tot mijn eind product. De 'BikeLocator'. Toen ik klaar was, was ik toch echt wel tevreden met het eind resultaat. Toen we daarna gingen evalueren over de dag kreeg ik nog meer zin om er een presentatie over te geven. En iedereen vond het knap dat ik na z'n dag met mijn eigen applicatie aan kwam. Ik heb veel geleerd op die dag over hoe de dingen er aan toe gaan binnen Achmea en in de IT. Wie weet wat er later uitkomt. En natuurlijk hoop ik stiekem dat ik over een tijdje een telefoontje krijg van Rene dat ze van plan zijn om mijn app echt te gaan ontwikkelen.

Groetjes Guillaume

Raichely

Mijn dag begon met een kopje thee. We hebben wat afspraken gemaakt. Daarna heb ik een korte rondleiding gehad door Interpolis. Ik had niet verwacht dat Interpolis er zo uitzag van binnen. Ik had andere verwachtingen. Ik heb hele interessante dingen gezien zoals de werkplekken. Ook vond ik de comfortabele stoelen en tafels wel handig. In de korte tijd dat ik er was heb ik een brandoefening mee gemaakt. Ik heb samen met mijn begeleider informatie uitgedeeld over de opleiding die ik nu volg en de mogelijkheid van de opleiding p&o. Daarna heb ik uitleg gekregen over de opdracht die ik uit moest voeren. Ik moet uit gaan zoeken wat je als werkgever en als werknemer kan doe nom gezond te blijven in het werk. Ik vind het zeer interessant. Ik heb zelf dingen ontdekt waar ik nog niet van wist. We hebben samen pauze gehouden. Na de pauze zijn we hard aan het werk gegaan. Nadat we klaar waren met de opdracht moesten we die ook presenteren. Ik vond de presentatie van Guillaume ook leuk en heel creatief. Ik hoop dat hij de mijne ook leuk maar vooral leerzaam vond. Ik vond mijn begeleider heel gezellig. Ik heb ook nieuwe dingen geleerd van haar. Zij toonde veel interesse in wat ik te zeggen had. Ik vond het een leuke maar vooral geslaagde dag. Ik zou het een ander persoon zeker aanraden.

Groetjes Raichely