Zeeziek, zee en zeilen

Geplaatst op 16/10/2012

Op 25 juli ging ik, een beetje nerveus, met 3 grote tassen de deur uit. Ik was op weg naar het stadionplein waar een bus op mij en andere jongeren stond te wachten. Onderweg bedacht ik me waarom ik eigenlijk mee ging en wat er zou gaan gebeuren.
Vanaf het moment dat ik de bus instapte, was deze reis een bijzondere reis. De busreis was gezellig en begon goed. Eenmaal in Hamburg aangekomen, gingen we de boot op en kregen we onze hutten (kamers) toegewezen. Ik sliep in een hut met Stacey, een andere alumna van IMC Weekendschool. Gezellig!

Tijdens deze week zeilen heb ik veel dingen gezien. Ik heb ook veel dingen gedaan die ik nog nooit in mijn leven had gedaan. Zo kon ik genieten van maanlicht op zee in de nacht met een prachtige sterrenhemel, een zonsondergang waar je u tegen zegt en als het even meezat en ik nog wakker was, een zonsopkomst.
Het idee dat je op zee zit en er 360 graden om je heen alleen water te zien was, vond ik soms erg bizar. Het gaf een gevoel van verlossing en rust. Even niks meer moeten. Het was ook heerlijk om weinig contact met de buitenwereld te hebben en lekker gezellig je tijd door te brengen met de groep.
Niettemin moet ik zeker ook de momenten noemen waarbij we door de kamers werden geslingerd. Wat ik ook deed, de natuur was te sterk en ik kon niet in evenwicht blijven. Dit leidde op dag 2 tot tientallen jongeren die zeeziek over de reling hingen, maar al gauw kwamen we hier over heen. Soms was het zo heftig dat je tegen de deur knalde en alle spullen van tafel vlogen. Ik heb er zelfs een aantal goede blauwe plekken over gehouden!

De wachten waren ook erg leuk. Ik moet toegeven dat ik het trekken aan de touwen en het hijsen van de zeilen liever overliet aan de jongens. Die deden toch de zeevaartschool. Verder vond ik het erg interessant hoe alles in elkaar zat. Het klimmen in de mast was erg bijzonder, eenmaal in de top was het uitzicht prachtig!
Wat ik vooral erg mooi vond aan deze reis is dat ik een hele groep nieuwe mensen heb leren kennen!

Maryam