Alumni ontmoeten Prinses Máxima en Sheikha Mozah Bint Nasser al Missned

Geplaatst op 11/10/2012

 

Een ontmoeting met Prinses Máxima en Sheikha Mozah Bint Nasser al Missned van Qatar  maak je niet dagelijks mee. Alumni Twan Nooitmeer en Aysenur Mercimek kregen deze bijzondere kans op donderdag 4 oktober. Het Oranje Fonds presenteerde enkele van haar programma's aan de Sheikha, die aanwezig was op uitnodiging van Prinses Máxima.

Het Oranje Fonds steunt initiatieven die sociale cohesie en sociale participatie vergroten. Op de bijeenkomst in Amsterdam kreeg IMC Weekendschool, één van die initiatieven, de kans zich te presenteren aan de aanwezige gasten. Wie kan nu beter de weekendschool vertegenwoordigen dan de degenen voor wie het daadwerkelijk verschil heeft gemaakt? Alumni Twan en Aysenur kregen in gezelschap van Heleen Terwijn, oprichter van IMC Weekendschool, de kans om met de Prinses en de Sheikha in gesprek te gaan over hun ervaringen en de invloed van de weekendschool op hun leven.

Zowel de Sheikha als de Prinses waren geïnteresseerd in hun verhaal en stelden veel vragen.  Twan en Aysenur vonden het een ervaring om in gesprek te gaan met beide dames. De bijzondere ontmoeting was volgens Twan eigenlijk vooral zo bijzonder omdat Prinses Máxima een hele gewone vrouw blijkt te zijn. Een gewone vrouw met wie hij een inspirerend gesprek had, op een gewone donderdagochtend.

 

foto: © Oranje Fonds / Bart Homburg