Masterclass recht: wordt een echte advocaat!

Geplaatst op 01/10/2012

Een voetballer maakt een zware overtreding waardoor de tegenstander zijn enkel breekt...

Zonder rijbewijs pak je de auto. Je rijdt stapvoets, maar let even niet op en rijdt tegen een fietser aan. De fietser valt en bezeert zijn been....

Wie is aansprakelijk? Wat is de schade? Hoe ga je onderhandelen voor jouw cliënt als advocaat? En hoe win je een zaak?

Lijkt het je spannend om je eens met dit soort zaken bezig te houden? Dat kan, op 19 oktober 2012 tijdens een leuke middag op het advocatenkantoor van Boekel De Nerée in Amsterdam. Anders dan tijdens het vak Recht op de Weekendschool onderzoek je een echte zaak, bedenk je hoe je de rechter kan overtuigen en zoek je uit hoe je de zaak voor jouw partij tot een zo goed mogelijk einde kan brengen. Je krijgt een echte toga aan en er komt zelfs een rechter aan te pas om te bepalen wie gelijk krijgt.

Onder leiding van de advocaten en jullie gastdocenten van het vak Recht, buig je je samen met andere (oud-)leerlingen van de IMC Weekendschool over een casus, waarbij je met een groepje één van de partijen mag vertegenwoordigen.

Stuur een mail met je naam, je telefoonnummer en de reden waarom je mee wil doen naar: ffl@weekendschool.nl . Wees snel, want er is maar weinig plek!