Climate Exchange kamp

Geplaatst op 25/09/2012

 

Met 16 alumni van 3 vestigingen van IMC Weekendschool zijn we op donderdag 23 augustus het grote Climate Exchange-avontuur aangegaan. Organisatie Plan Nederland verzorgde dit en bood dit onze alumni aan. Onder begeleiding van Plan, en een paar FFL medewerkers hebben we tot en met zondag 26 augustus elke dag workshops gedaan. We zijn zo meer te weten gekomen over klimaatsverandering, en we hebben geleerd een campagne op te zetten om die ook daadwerkelijk uit te gaan voeren. De locatie in Reeuwijk lag heel mooi aan een klein meertje.

Het was een hele belevenis, van veel klimaatonderwerpen weten we best wel wat, maar natuurlijk niet alles. Zo was het bijvoorbeeld schokkend om te horen dat bomen als  ze leven CO2 omzetten in zuurstof, maar als ze gekapt worden, ze juist CO2 uitstoten! En ook vlees produceren blijkt heel duur te zijn: Voor de productie van een kilo kalfsvlees heb je 100 keer zoveel energie nodig als voor de productie van een kilo aardappels. Een normale akker met grasland "produceert" ongeveer 330 kilo vlees. Hetzelfde stukje grond kan ook 40.000 kilo aardappelen produceren. Je zou zelfs kunnen  zeggen dat  "een vegetariër in een PC-Hooft-tractor zelfs milieuvriendelijker is dan een vleeseter op de fiets".

De jongeren gaan nu hun eigen campagnes opzetten over o.a. overconsumptie, groene stroom en afval. Wil je weten hoe het gaat met de campagnes? Hou dan de site in de gaten!