Snuffelstage Europees Parlement

Geplaatst op 26/04/2012

In maart hebben 3 alumni een snuffelstage van 5 dagen gelopen bij de D66 delegatie in het Europees Parlement te Brussel.  De snuffelstage is georganiseerd door Europarlmentarier Sophie in 't Veld, onder haar werkzaamheden valt onder andere het organiseren van platformen. We waren aanwezig bij het platform Secularisme in de politiek en het platform Privacy. Beide heel interessante onderwerpen waar Sophie in 't Veld zich 100 procent voor inzet.

 

Op het programma stond een gesprek met Eurocomisaris Cecilia Malmström. Malmström heeft toegelicht wat haar portefeuille Binnenlandse Zaken inhoud en welke obstakels ze tegenkomt bij het vormen van wetten voor het imigratiebeleid van Europa. Dit gesprek liet liet mij nadenken over mijn eigen bewegingsvrijheid in de wereld. Mijn ouders afkomstig van Curacao en Aruba zijn meer dan  25 jaar geleden naar Nederland geëmigreerd. Hoe anders zou mijn leven nu zijn als ze die stap niet hadden kunnen maken?

 

Ook zijn we in gesprek geweest met de UNFPA, een ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor de rechten van vrouwen. Dit doen ze door advies te geven aan lokale organisaties in ontwikkelingslanden. Het bezoek aan de lobbykantoor  is mij het meest bijgebleven! Een sjiek pand dat zo in hartje Zuid had kunnen staan met keurige heren in een gladgestreken pak.  Ons laatste afspraak was een bezoek aan Facebook. Waar het duidelijk wat Facebook doet aan de veiligheid bij gebruik van het sociale netwerk.

Het was een intensieve maar zeker leerzame week!