De jongerenadviesraad Tilburg ontvangt Burgemeester Noordanus

Geplaatst op 23/03/2012

De jongerenadviesraad (JAR) heeft een bijzondere gast ontvangen. De JAR werkt dit jaar aan het thema veiligheid in de wijk en heeft daarom het hoofd van de veiligheid in Tilburg uitgenodigd, burgemeester Noordanus.

De jongeren en de burgemeester werden gastvrij ontvangen op de locatie van Thebe. De jongeren hadden veel vragen, maar de burgemeester had ook vragen voor de jongeren. De raadsleden vroegen bijvoorbeeld aan de burgemeester of hij de pakkans (ongeveer 3% is) van dieven niet te laag vindt en wat de burgemeester hieraan wil doen. Ook vroegen de jongeren naar het aantal dat zich bezig houden met veiligheid en of dat genoeg is.

De burgemeester stelde op zijn beurt ook vragen aan de jongeren. Zo vroeg hij of ze zich wel eens onveilig voelen in de wijk en of ze wel eens in aanraking is geweest met criminaliteit. Uit de antwoorden bleek dat de jongeren heel weinig in aanraking zijn geweest met criminaliteit. De afsluitende vraag kwam ook van de burgemeester en leverde een klein debat op. Hij vroeg wat de jongeren zouden willen doen wanneer zij burgemeester zouden zijn. De antwoorden waren gericht op de veiligheid in de wijk en de jongeren dachten dat er beter voor de mensen gezorgd moet worden en met hardere hand kan worden opgetreden. De burgemeester was blij met de antwoorden die hij kreeg.

De burgemeester zorgde deze avond voor een mooie verrassing. Hij nodigde de deelnemers van de JAR uit om de eindpresentatie dit jaar te geven in het gemeentehuis van Tilburg in het bij zijn van Burgemeester Noordanus. Al met al een geslaagde avond!