Masterclass Free to choose

Geplaatst op 15/03/2012

 Grondrechten. Je hebt er vast wel eens over gehoord. Maar wat zijn grondrechten eigenlijk precies; gelden ze altijd en voor iedereen? En wat als twee grondrechten met elkaar botsen?

Mag een rapper homo's discrimineren in zijn nummers? Mag een politieagent een tulband dragen? Mogen neo-nazi's demonstreren voor een synagoge?

In de Free2Choose-Create workshop van de Anne Frank Stichting ga je op een creatieve manier op zoek naar de betekenis van grondrechten voor jou en je omgeving. In de driedaagse-workshop ga je met een groepje leeftijdsgenoten op pad om onder begeleiding van professionals je eigen filmclip te maken over botsende grondrechten! De workshop vinden plaats op 5, 6 en 13 mei 2012.

Over de hele wereld worden deze filmpjes gemaakt, op youtube verspreid en door de jongeren gebruikt om met hun leeftijdsgenootjes te discussiëren over grondrechten. Wil jij dit ook? Geef je dan op voor de Free2Choose-Create workshop van de Anne Frank Stichting en stuur Areana Hortensius een mail: areana.hortensius@weekendschool.nl


Ben je na de workshop enthousiast geworden en wil je meer? De Anne Frank Stichting is op zoek naar Anne Frank Ambassadeurs die dit jaar een aantal keer meewerken aan verschillende activiteiten van de Anne Frank Stichting. De activiteiten variëren van meehelpen bij de organisatie van een debat tot aanwezig zijn bij een speciale tentoonstellingsopening in het Anne Frank Museum. Je wordt als Anne Frank Ambassadeur goed begeleid door de Anne Frank Stichting en ontvangt ook een kleine vergoeding voor je werkzaamheden. Lijkt dit je wat, neem dan ook via Areana Hortensius contact op met de Anne Frank Stichting.