Indrukwekkende masterclass op afdeling Neonatologie

Geplaatst op 09/03/2012

 

Afgelopen zondag heeft kinderarts Felix Kreier een masterclass geneeskunde gegeven op de afdeling Neonatologie van het Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam.

Hij werd daarbij door twee alumni geassisteerd; verpleegkundige Britny en student geneeskunde Aysenur.  De dag bestond uit een kennismakingsdeel en een doe-deel. Eerst maakte de alumni van vijf verschillende weekendscholen kennis met elkaar en vertelde zij wat hun droombaan is. Als ze vasthouden aan hun droom hebben we over een aantal jaren hartchirurgen, kinderartsen, een gipsmeester, huisarts en een  internist in ons alumninetwerk! Vervolgens vertelde de  kinderarts over zijn bijzondere loopbaan. Na een carrière in de IT besloot hij alsnog op zijn 29ste te beginnen met de studie geneeskunde. Aysenur en Britny vertelde over hun studieloopbaan en beantwoorden vele vragen van de jongere alumni.

                            

Het tweede deel van de dag gingen de alumni de afdeling op.

In witte jas en met alcohol schoongepoetste handen en armen liepen ze met Felix Kreier rond op de afdeling en leerden de monitoren lezen; Bloeddruk, hartslag, saturatie, temperatuur. Alles is van levensbelang bij deze kwetsbare baby's. Daarna mochten de alumni oefenen met het intuberen van een baby, op een pop gelukkig!!

De assistenten leerden de alumni hoe je alle levensbelangrijke metingen verricht en wat ze je kunnen vertellen. Het was prachtig om te zien hoe de oudere alumni de jongeren alumni inspireren en geruststellen in het maken van hun school en carrière keuzes.