Sollicitatie training van Projectpunt een succes in Tilburg.

Geplaatst op 10/02/2012

De alumni van Tilburg hebben op donderdag 26 januari een sollicitatie training gevolgd van Miriam van Iersel van Projectpunt. Het doel van de training was om elkaar te helpen bij het solliciteren naar een droombaan of met het zoeken van een bijbaan. Hoe soliciteer je voor een baan als vakkenvuller, kapper, piloot of arts?  De alumni hebben brieven geschreven en de brieven met elkaar besproken. Ze hebben ook  oefengesprekken gevoerd met elkaar. Dat was best spannend om te doen! De avond verliep in een hele goede sfeer, en dat was vooral te zien in de hulp die de alumni elkaar hebben gegeven. ‘Je begint de brief alsof je die persoon al kent terwijl je eigenlijk heel zakelijk moet zijn' was een tip.  ‘Soms kun je wel grapjes maken in je brief maar het moet niet te veel zijn' was een andere waardevolle tip. Kortom, een mooie avond en leerzame avond voor tevreden alumni. ‘Ik neem dit echt mee wanneer ik een keer ga solliciteren' aldus een van de alumni. Ook Projectpunt heeft deze workshop als bijzonder ervaren, wellicht een begin van een mooie samenwerking.

.