Achter de schermen bij de NOS

Geplaatst op 26/01/2012

Op 11 januari heeft Imad Fadili, alumnus uit Amsterdam West en alumniraadslid, een bezoek aan het NOS journaal geregeld. Hij heeft daar goede contacten omdat hij daar als junior verslaggever tijdens de verkiezingen van 2010 heeft gewerkt. FFL is dan ook supertrots dat Imad als eerste alumnus een masterclass heeft georganiseerd!

We werden ontvangen door Madelijne Daub, zij is werkzaam als freelance journalist en leidde ons deze dag rond. Na een korte kennismaking, startte we ons tour op de redactie.

 

Van het Jeugdjournaal tot de Teletekst, overal namen we een kijkje. We zagen beelden uit het buitenland, grafieken en stukken tekst. Het leuke was dat we deze even later terug zagen in de montagekamer van het 13:00 journaal. Ook zijn we in de studio geweest, waar we mochten plaats nemen op de stoel van de presentator! We hebben toen natuurlijk geprobeerd het nieuws voor te lezen en foto's gemaakt. 

 

Na een heerlijke aangeboden lunch met broodjes en verse sapjes zijn we in gesprek gegaan met presentator Jeroen Overbeek. Hij is presentator van het journaal en legde ons een aantal fijne kneepjes uit van zijn vak. Een goede presentator van het journaal word je namelijk door een goede journalist te zijn. We mochten hem ook zelf interviewen en hebben veel vragen gesteld over actualiteiten en wereldmachten, maar ook zijn nette kledingstijl kwam ter sprake. Het was een leuke maar vooral interessante dag!