20+ alumni terug in beeld

Geplaatst op 15/12/2011

Op 25 september jl. organiseerde FFL een reünie voor alle oud-leerlingen van 20 jaar en ouder. Dit zijn de alumni uit de eerste 5 lichtingen van de vestiging in Amsterdam Zuid-Oost. Toen deze jongeren hun weekendschooldiploma behaalden, was er nog geen alumninetwerk. Daardoor waren veel van deze jongeren in de afgelopen jaren uit beeld verdwenen. Maar nu FFL steeds groter wordt en professionaliseert, willen we ook de oudere generatie alumni graag bij het netwerk betrekken.

 Afgelopen zomer is er daarom hard gewerkt om weer contact te krijgen met deze groep jongeren. Via telefoon, e-mail en met name Facebook heeft het FFL-team met een groot deel van hen weer contact gehad en hen uitgenodigd om zich (weer) aan te sluiten bij ons netwerk. En met succes! Veel van de 20+ alumni hebben we in de afgelopen maanden teruggezien bij Future for Life.

 Zo volgde Jacqueline (21) de training om zelf gastdocent te worden op IMC Weekendschool. Haar broer Virgil (24) is via IMC Weekendschool in contact gekomen met een professional van Essent die hem helpt bij het schrijven van een businessplan. Oud-leerlinge Wandana (20) liep afgelopen maand via FFL een dagje mee bij advocatenkantoor Stibbe en Hitendra (20) heeft FFL om hulp gevraagd bij zijn zoektocht naar een geschikte stageplaats binnen zijn studie Sportmanagement. Achmed (21) en Samantha (24) vonden zelfs een baan bij de weekendschool. Zij zijn inmiddels van start gegaan als administratief medewerker en als FFL-coordinator in Amsterdam West.

 Ook de komende tijd zal FFL blijven investeren in het betrekken van de oudste oud-leerlingen bij het alumninetwerk. Ook zullen er speciale activiteiten worden georganiseerd voor deze 18+ doelgroep. Hier kunnen we zeker nog hulp bij gebruiken! Dus ben je oud-leerling van 18 jaar of ouder en wil je je graag inzetten voor de weekendschool? Neem dan contact met ons op via FFL@weekendschool.nl