Future for Life op bezoek in Brussel

Geplaatst op 01/12/2011

Op woensdag 30 november hebben 29 oud-leerling van IMC Weekendschool een bezoek gebracht aan Brussel. Van elke weekendschool-vestiging waren 3 of 4 leerlingen geselecteerd om mee te gaan. Gisterochtend verzamelden zij al vroeg in Breda vanwaar ze met een bus naar Brussel gingen. Eerst was er tijd om in kleine groepjes de stad te ontdekken, de Grote Markt en Manneke Pis werden bezocht en uiteraard werden er ook lekkere Brusselse wafels gegeten! Daarna brachten de jongeren, op uitnodiging van de Europese D66-fractie, een bezoek aan het Europees Parlement. Eerst krijgen ze een korte introductie over de werking van het Europees Parlement en daarna gingen de jongeren in gesprek met de Nederlandse Europarlementariër Gerben-Jan Gebrandy. Helaas vond er op dat moment een brandoefening plaats en moest het hele gebouw geëvacueerd worden, maar gelukkig ging de gastles buiten gewoon verder! Aan het einde van het bezoek was er nog tijd voor een kort kijkje in de plenaire zaal, waar op dat moment een vergadering gaande was. Als afsluiting van de dag was er een overheerlijk etentje bij een restaurant in Breda. Daarna ging iedereen weer met de trein of bus op weg naar de eigen vestiging.

Meer foto's van het bezoek aan Brussel zijn te zien op onze Facebookgroep.