Tilburgse alumni doen onderzoek naar omgaan met geld en schulden

Geplaatst op 21/11/2011

Een Tilburgse onderzoeksgroep bestaande uit twaalf jongeren houdt zich de komende maand bezig met het interviewen van jongeren over omgaan met geld en schulden. Het is een diverse groep: er zitten jongeren in die deelnemen aan een reintegratietraject,  jongeren van het ROC en oud-leerlingen van IMC Weekendschool. De jongeren maken zelf de vragenlijst en worden getraind in het doen van interviews. Door middel van deze participatieve aanpak waarbij jongeren zelf met andere jongeren in gesprek gaan kunnen verassende verbanden gelegd worden en komen zaken aan het licht die misschien door volwassen onderzoekers niet ‘ontdekt' zouden worden.

Het onderzoek maakt deel uit van het bredere onderzoek in Tilburg: ‘Jong en schuldbewust', waarbij ketenpartners worden geïnterviewd en gezocht wordt naar een betere aansluiting van problemen en aanpak. Ook de JAR in Tilburg heeft vorig jaar onderzoek gedaan naar schulden bij jongeren in de wijk Stokhasselt.