Alumni worden gastdocent

Geplaatst op 16/11/2011

Op woensdagavond 16 november gaat de training 'gastdocent worden'  voor oud-leerlingen van start. De deelnemende oud-leerlingen zijn nu 16 jaar en ouder en zitten op de middelbare school, doen een vervolgopleiding of staan aan het begin van hun carriere. Als oud-leerling van de weekendschool zijn zij een inspirerend voorbeeld voor de huidige leerlingen.

In drie avonden worden de jongeren opgeleid om straks zelf een gastles te geven op de weekendschool. Tijdens de trainingen leren de jongeren hoe een goede weekendschoolles er uit ziet, hoe ze voor een groep moeten staan en in samenwerking met medewerkers van IMC Weekendschool bereiden zij hun eigen weekendschoolles voor over hun eigen vak of interessegebied. Vanaf januari kunnen de jongeren ingezet worden en zullen ze langs gaan op de 9 weekendscholen in het land om daar hun les te geven.

Heb je ook interesse om een gastles te geven op de weekendschool? Neem dan contact op met het FFL-team via FFL@weekendschool.nl