Alumni kruipen in de huid van advocaat

Geplaatst op 01/11/2011

Vrijdagmiddag 28 oktober waren 20 alumni vanuit Tilburg, Nijmegen, Rotterdam en Amsterdam te gast bij het Amsterdamse advocatenkantoor Boekel de Nerée voor de Masterclass Recht. Onder begeleiding van 3 advocaten werkten de jongeren aan het oplossen van een rechtzaak. In deze zaak stapt een 15-jarige jongen in de auto om z'n zieke moeder met spoed naar het ziekenhuis te brengen als hij wordt aangereden door een onoplettende brommerrijder.

De jongeren werkten in drie groepen aan de zaak; als advocaat van de jonge bestuurder, advocaat van de brommerrijder en een groep werkte als rechter aan de voorbereiding van de zaak. In de 'Boekelrechtbank' werd de zaak uiteindelijk besproken en pleitten de jongeren met een toga aan als ware advocaten. De groep rechters besloten uiteindelijk dat de jonge bestuurder een schadevergoeding moest betalen voor de kapotte broek van de brommerrijder, maar verdere straffen bleven uit. Na de uitspraak van de spannende zaak werden de jongeren uitgenodigd om nog een drankje te drinken met de advocaten van het kantoor. 

Meer foto's van deze masterclass Recht zijn te zien op onze Facebookgroep.

Wil je ook graag deelnemen aan een Masterclass of heb je een goed idee voor een nieuwe training of masterclass, mail dan naar FFL@weekendschool.nl