Tilburgse Nachentaly wint debattournooi

Geplaatst op 13/09/2011

Zondagmiddag 11 september vond er op het kantoor van IMC Weekendschool een Masterclass Debatteren plaats voor oud-leerlingen. De Masterclass werd gegeven door de jonge Amsterdamse raadsleden Jan Paternotte en Thijs Kleinpaste. De 7 deelnemende meiden leerden eerst door middel van theorie en opdrachten de fijne kneepjes van het vak. Daarna brachten zij hun zojuist opgedane kennis in praktijk in een waar debattournooi! Er werd gediscussieerd over het verbod op softdrugs, de vraag of leraren in rookruimtes op school mogen roken en of we zomaar het toilet kunnen doorspoelen met schoon drinkwater. De Tilburgse Nachentaly werd aan het einde van de middag gekozen tot winnaar van het debat; zij wist de jury te overtuigen met goede argumenten, een krachtige houding en veel charme.